SUN’IY INTELLEKT KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIKDA RAQOBATBARDOSHLIK OMILI SIFATIDA (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Sun’iy intellekt tadbirkorlar uchun mijozlarga xizmat ko‘rsatishdan tortib, ma’lumotlarni tahlil qilish va kontent yaratishgacha bo‘lgan keng ko‘lamli muammolarni hal qilishga, tezroq va samaraliroq ishlashga yordam beradigan kuchli vositadir. Ba’zi kompaniyalar mijozlarga xizmat ko‘rsatish sifati va tezligini oshiradigan vositalarni joriy qilmoqdalar. Boshqalar esa katta hajmdagi maʼlumotlarni tahlil qilish yoki oddiy vazifalarni avtomatlashtirish uchun sunʼiy intellektdan foydalanadilar. Ushbu maqolada biz sunʼiy intellekt tadbirkorlarga biznes jarayonlarini optimallashtirish va yuqori samaradorlikka erishish hamda raqobatbardoshlikni oshiruvchi muhim omil sifatida ko‘rib chiqamiz.
Keywords: sun’iy intellekt (SI); raqamli iqtisodiyot; tadbirkorlik; avtomatlashtirish; raqobatbardoshlik; SI texnologiyalari; maqsadli auditoriya; chatbot; reklama kontenti; ma’lumotlarni tahlil qilish; xarajatlarni kamaytirish; jarayonlarni optimallashtirish; prognozlash; mijozlar bilan ishlash; SI xavflari va muammolar