NARXLARNI MONOPOLIYAGA QARSHI TARTIBGA SOLISHNING BOZOR INSTITUTSIONALIZATSIYASINING MAKROIQTISODIY USTUVORLIKLARI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Maqolada monopoliyaga qarshi davlat tomonidan narxlarni tartibga solishning bozor institutsionalizatsiyasining makroiqtisodiy ustuvorliklari o‘rganilgan.  Monopoliyaga qarshi tartibga solishning makroiqtisodiy ustunvorliklarining tahlili amalga oshirilgan.  Narxlarni monopoliyaga qarshi tartibga solish mexanizmini takomillashtirish yo‘llari bo‘yicha xulosa va takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: monopoliya; davlat; narxlarni tartibga solish; bozor institutsionalizatsiyasi jarayoni; milliy iqtisodiyot; iqtisodiy tizim rag‘batlantirish; kadrlar salohiyati; xorijiy tajriba; kadrlar tayyorlash tizimi