YEYILISH DINAMIKASINI TADQIQ ETISHDA EMPERIK TENGLAMALARNI KELTIRIB CHIQARISHDA MAHSUS DASTURLARDAN FOYDALANISHNING ISTIQBOLLARI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Maqolada dala tajriba sinovlaridan olingan ma‘lumotlar asosida o‘qyoysimon panjaning еyilishi uchun emperik tenglamalarni keltirib chiqarilish uchun mahsus dasturdan foydalanish va bu usul bilan tadqiqot ishlari uchun vaqtni tejab, katta hajmda еyilishini o‘rganish tadqiqotlarini olib borish hamda ishonchli natijalar olish mumkinligi kеltirilgan.
Keywords: Tuproq; resurs; o‘qyoysimon panja; abraziv yeyilish; ishchi organ; tuproq zinchligi; tuproq qattiqligi va tuproq namligi