SUN’IY INTELLEKT VA RAQAMLI BOSHQARUVNING TURIZM SOHASIDAGI AHAMIYATI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Bugungi kunda turizm sanoati sun’iy intellekt (AI) va raqamli texnologiyalar yordamida tubdan o‘zgarib bormoqda. Ushbu texnologiyalar sayohat tajribasini shaxsiylashtirish, xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish va operatsion jarayonlarni optimallashtirish imkonini beradi. Raqamli turizm va AI qo‘llanilishi orqali bronlash, yo‘nalish tavsiyalari, narxni optimallashtirish va xavfsizlik monitoringi kabi jarayonlar avtomatlashtiriladi, natijada sayyohlar va korxonalarga qulayliklar yaratiladi. Shu bilan birga, AI va raqamli boshqaruv innovatsiyalarni rag‘batlantiradi va turizm sanoatining raqobatbardoshligini oshiradi.
Keywords: raqamli turizm; sun’iy intellekt; AI; raqamli boshqaruv; turizm sanoati; innovatsiyalar; avtomatlashtirish; bronlash tizimi