AXBOROT TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA DAVLAT XARIDLARIDA SHAFFOFLIK VA SAMARADORLIKNI TA’MINLASH (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Mazkur maqolada budjet buyurtmachilari tomonidan tovar, ish, xizmatlar sotib olishda davlat xaridlarining zaruriyati ko‘rsatilgan. Davlat xaridlari ko‘lamining kengayishi mahalliy ishlab chiqaruvchilarni qo‘llab-quvvatlash, ish o‘rinlari yaratish, soliq tushumlarini oshirish bilan bog‘liqligi tahlil qilingan. Raqamli texnologiyalardan foydalanish asosida davlat xaridlarining ochiqligi va samaradorligini ta’minlash bo‘yicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: Davlat budjeti; ijtimoiy soha xarajatlari; budjet tashkiloti; davlat xaridlari; shartnoma; raqamli iqtisodiyot; axborot texnologiyalari; elektron hujjat; elektron platformalar; korrupsiya