IMKONIYATI CHEKLANGANLAR UCHUN QULAY TURISTIK OBYEKTLARNING INFRATUZILMASI STANDARTLARI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Mazkur maqolada imkoniyati cheklangan uchun qulay turistik obyektlarda infratuzilmasi standartlari yaratishning nazariy asoslari, xalqaro me’yoriy talablari va amaliy yondashuvlarini kompleks tahlil qilingan. Tadqiqotda turistik obyektlarning arxitektura qulayligi, axborot-kommunikatsion tizimlari, raqamli xizmatlar, xavfsizlik me’yorlari hamda xizmat ko‘rsatish jarayonida qo‘llanilishi lozim bo‘lgan inklyuziv standartlar tahlili olib borilgan. Xalqaro standartlar — ISO ADA, UNWTO yo‘riqnomalari va Yevropa Ittifoqi talablari mahalliy sharoitga moslashtirilgan holda tahlili o‘rganilgan.
Keywords: imkoniyati cheklangan shaxslar; qulay turistik obyektlar; infratuzilma standartlari; ISO; ADA talablari; UNWTO yo‘riqnomalari; xavfsizlik tizimi; kirish yo‘laklari; rampalar; sanitariya xonalari; inklyuziv transport; xizmat sifati; baholash mezonlari