TIBBIY TASVIR TAHLILINING DEEP LEARNING YORDAMIDA RIVOJLANISH TENDENSIYASI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2023)
Ushbu maqola tibbiy tasvirlarni deep learning (chuqur o‘qitish) algoritmlari yordamida tahlil qilish asoslari va ustunliklari keltirilgan, neyron tarmoqlari va deep learning modellarning hisoblash nazariyalari va ular asosida ma’lumotlarni samarali tahlil qilish usullari tushuntirilgan. Tibbiy tasvirlashda turli ilovalar uchun deep learning modellardan foydalangan holda so‘nggi tadqiqotlar, jumladan, organlarni va to‘qimalarni segmentatsiyalash, obyektlar va hujayralar xususiyatlarini tahlil qilish, kompyuter yordamida tashxis qo‘yish kabi tadqiqotlar tahlil qilingan.
Keywords: Tibbiy tasvir tahlili; Deep Learning; kompyuter yordamida tashxis qo‘yish; nazoratsiz xususiyatlarni o‘rganish