RAQAMLASHTIRISHNING MOLIYAVIY FAOLIYATNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLIGA TA’SIRI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2023)
“RAQAMLI O‘ZBEKISTON-2030” strategiyasi doirasida ijtimoiy-iqtisodiy faoliyatning barcha yo‘nalishlari bo‘yicha asosiy maqsadlar va asosiy omillar belgilab berildi. Shu munosabat bilan buxgalteriya hisobi va tahliliy ishlar tizimiga raqamli texnologiyalar keng joriy etilmoqda. Raqamli texnologiyalarga o‘tish mehnat sig‘imi hamda buxgalteriya va tahliliy ishlarning murakkabligini kamaytirishni ta’minlaydi.Xo‘jalik yurituvchi subyektlar tadbirkorlik faoliyatida samarali qaror qabul qilishi uchun raqamlashtirishga asoslangan boshqaruv tizimining muhim elementlari bo‘lgan buxgalteriya hisobi, tahlil va auditning malakali muvofiqlashtirilishini ta’minlashi kerak. Hozirgi vaqtda buxgalteriya hisobi va tahliliy ishlarni raqamlashtirishning turli xil samarali usullari mavjud.
Keywords: raqamli texnologiyalar; blokcheyn; QR kod; me’yoriy-huquqiy tartibga solish; iqtisodiy tahlil usullari; buxgalteriya hisobi; onlayn-kassa apparatlari