TANLANMA OBYEKTLARI ORASIDAGI YASHIRIN QONUNIYATLARNI ANIQLASH (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2023)
Maqolada berilganlarni intellektual tahlil qilish yo‘li bilan yashirin qonuniyatlarni topish, hamda topilgan qonuniyatlarga asoslanib qurg‘oqchilikka chidamli bo‘lgan arpa navlarini aniqlash masalasi qaralgan. Natija sifatida arpa navlarining qurg‘oqchilikka chidamliligini ta’minlovchi informativ alomatlar aniqlangan.
Keywords: Informativ alomat; umumlashgan baholar; alomat; obyekt; tanlanma; vazn; kriteriya; sayqallash; normallashtirish; alomat vazni; latentlashtirish