МУЛЬТИМЕДИА ТЕХНОЛОГИЯСИНИНГ ЯРАТИЛИШ БОСҚИЧЛАРИ ВА ТАТБИҚ ЭТИШ СОҲАЛАРИ (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2023)
Мультимедиа технологиялари, информация ва ахборот технологиялари соҳасида катта аҳамиятга эга бўлиб, уларнинг яратилиш босқичлари ва татбиқ этиш соҳалари ўзгарувчан ва инновацион ривожланишларга йўл очилди. Мақолада, мультимедиа технологияларининг 3D-анимация, виртуал реалностъ, иловали таълим, ўйинлар, фильм ва мусиқа санъати каби турли соҳаларда қандай самарали ишлаб чиқарилишини ва татбиқ этишини ўрганиш учун тегишли тадқиқотлар келтирилган.
Keywords: 3D-анимация; мультимедиа технологияси; Техник таъминоти; Дастурий таъминот