TURIZMDA TRANSPОRT XIZMATLARI BILAN BOG‘LIQ MUAMMОLAR VA ULARGA INNОVATSIОN YECHIMLARI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2023)
Maqolada Buxoro viloyatida turizm industriyasida transport xizmatlarining o'rni va ahamiyati haqida qisqacha ma'lumot berilgan. Chunki turizm industriyasini transportsiz tasavvur qilish qiyib , chunki transport tizimining adekvat infratuzilmasi asosiy omil hisoblanadi.Shuningdek, sayyohlik yo‘nalishlaridagi transport xizmatlarining bugungi holati, asosiy mavjud transport vositalari tahlil qilinib, bugungi kunda sohadagi mavjud muammolar va kamchiliklar o‘rganib chiqilgan va hal etish bo‘yicha tavsiyalar va samarali yechimlar taklif etiladi. Maqolada zamonaviy transport tarmog'ining ishlash xususiyatlari ko'rib chiqiladi. Shu bilan birga “Turizmda transport xizmatlari” tushunchasiga yangi tahrirdagi takomillashgan ta’rif ham ishlab chiqilgan.
Keywords: turizm; transport; xizmatlar; transport turlari; xizmatlar klassifikatsiyasi