GIBRID ENERGIYA TA’MINOTI MANBALARINING BOSHQARUV VA MONITORING VOSITALARI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Ushbu maqolada gibrid energiya manbalaridan foydalanish orqali istemolchilarning enrgiya ta’minoti uzluksizligini ta’minlash, atrof muhit muxofazasi va energiya ishlab chiqarish uchun sarf xarajatni minimallashtirish masalasi qo‘yilgan bo‘lib, har bir energiya ta’minoti manbasidan olinayotgan signallarga ishlov berishning energiya tejamkor usuli ishlab chiqishni ko‘zda tutadi. Shu maqsadda Quyosh, shamol, akkumliyator batareyasidan foydalangan holda atrof muhit muxofazasi va sarf harajatni minimallashtirilgan bo‘lib, gibrid tizimga markazlashgan energiya ta’minoti tizimi va dizel generatorlarini qo‘shish orqali uzluksiz energiya ta’minoti modeli taklif etilgan.
Keywords: Energiya ta’minoti; elektrostansiya; gibrid energiya ta’minoti manbalari; monitoring va boshqaruv