AXBOROT TIZIMLARDA ELEKTRON HUJJATLARNI IZLASH VA TEZKOR SARALASH USULLARI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Bugungi kunda korxona va muassasalarning oldida turgan asosiy muammo-bu axborotning ortiqcha yuklanishi. Foydali hujjatlarni hech qanday qiziqish uyg‘otmaydigan hujjatlardan ajratish ham shaxslar, ham tashkilotlarning qo‘shimcha vaqti va resurslarini talab qiladi. Raqamli hujjatlarning ortishi ularga bo‘lgan talablarni o‘zgartirib,  elektron hujjatlarni jamlash, izlash va tezkor saralash hamda foydalanish uchun qulay taqdim etish masalalari yechish talab qilinmoqda
Keywords: Elektron hujjat; elektron hujjat aylanish tizimlari; hujjatlarni klasifikatsiyalash; metama’lumot; izlash; qidirish; algoritm; kompyuter tarmog‘i; axborot tizimi; ma’lumotlar bazasi; ma’lumotlar bazasini boshqarish tizimlari