SPORT BIOMEXANIKASIDA ISHLATILUVCHI PORTATIV O‘LCHOV QURILMALARI VA ULARNING TAHLILI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Ushbu maqolada sport biomexanikasida ishlatiluvchi portativ qurilmalar, sensorlar va ularning tahlili haqida ma’lumotlar keltirilgan. Bunda sportchilarning biomexanik harakatini tahlil qilishda e’tiborga olinishi kerak bo‘ladigan muhim omillar, tavsiyalar berilgan.
Keywords: inersial harakat; magnetometr; giroskop; akselerometr; IMU sensorlari; uch o‘lchovli fazo; sport biomexanikasi; kinematika