КОРХОНАНИНГ БАРҚАРОР РИВОЖЛАНИШИНИНГ ДОИМО ТАКОМИЛЛАШУВЧАН АХБОРОТ МОДЕЛИ (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Мақолада барқарор ривожланиш концепцияси ва ундаги муаммолар, ечиладиган масалалари ҳамда унинг ажралмас таркибий қисми ҳисобланган доимо такомиллашувчи цикли жараёнлари ва функционал масалалари тизимли таҳлил қилинган. Иқтисодиётни рақамлаштириш бўйича олимларнинг илмий тадқиқот ишлари ўрганилган. Доимо такомиллашувчи циклининг умумий ва бошқарув қарорларини шакллантириш ва амалга ошириш тизими чизмалари, ҳамда жараёнларининг функционал масалалари ва уларни ўзаро ахборотли бағлашдаги муаммолар келтирилган. Тадқиқот натижаси сифатида корхонанинг барқарор ривожланишининг доимо такомиллашувчан ахборот модели чизмаси, жараёнларининг таснифи, функционал масалалари ва уларни ўзаро ахборотли боғлаш ечимлари ишлаб чиқилган.
Keywords: тизимли таҳлил; барқарор ривожжланиш; интеллектуал рақамли технология; ахборот модели; бошқариш; муаммо; жараён; функционал масала; тузилма; қарор қабул қилиш