INTELLEKTUAL O‘QITISH TIZIMIDA BILIM OLUVCHINING NORAVSHAN MODELINI TASHKIL ETISH YONDASHUVI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Maqolada ta’lim sohasida tahsil olayotgan bilim oluvchilarning bilimini baholashga mo‘ljallangan intellektual o‘qitish tizimining xulosalash mexanizmida bilim oluvchining noravshan modelini tashkil etish yondashuv masalasiga bag‘ishlangan. Bilim oluvchining turli modellarining tasnifi va misollar yordamida bayon etilgan. Bilimlarni baholash uchun eng mos model tanlangan va asoslangan. Fan sohasi modeliga asoslangan bilim oluvchi bilimlarining dinamik qatlamli noravshan modelini tashkil etish yondashuvi keltirilgan.
Keywords: intellektual o‘qitish tizimi; bilim; bilim oluvchi; xulosalash mexanizmi; noravshan model