RAQAMLI TA'LIM RESURSLARINI ISHLAB CHIQISHDA BULUTLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Raqamli ta’lim resurslarini ishlab chiqishda bulutli texnologiyalarning integratsiyasi ta’limni sezilarli darajada o‘zgartirib, foydalanish imkoniyati, kengaytirilishi va samaradorligi misli ko‘rilmagan imkoniyatlarni taqdim etdi. Ushbu maqola raqamli ta'lim resurslarini ishlab chiqish, joylashtirish va boshqarishda bulut texnologiyalaridan samarali foydalanish, hamda afzalliklari va muammolari ko’rib chiqilgan. Shuningdek, bulutli texnologiyalar kontekstida kontent yaratish va boshqarish usullari keltirilgan.
Keywords: Bulut texnologiyalari; ta’lim resurslari; Google cloud; raqamli ta’lim; WCAG; kontent