ХОДИМЛАР УЧУН Э ХИЗМАТЛАРНИ ТАНЛАШ УСУЛИ (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Ушбу мақолада э-ҳукумат таркибидаги ахборот тизимларида кўрсатилаётган э-хизматлар мажмуасидан ташкилот ходимларига хизматларни муҳимлиги бўйича автоматик танлаб таклиф этиш масаласи қўйилади, автоматлаштирилган бошқарув тизимларида давлат ходимларига э-хизматлар муҳимлиги бўйича танлаш усуллари ишлаб чиқилади. Матн шаклидаги сўровномаларни тизим маълумотлар базаси учун формаллаштириш масаласи учун калит сўзлар базаси, гап тузилиш қоидалари ва эҳтиёжлар базаси шакллантирилади.
Keywords: Электрон ҳукумат; электрон давлат хизматлари (ЭДХ); давлат ходимлари; э-хизматлар муҳимлиги; формаллаштириш; калит сўзлар базаси; тузилиш қоидалари; автоматлаштирилган бошқарув тизимлари; ахборот; ярим автомат; автомат; хизмат турлари ва регламент параметрлари