KOMPYUTER TARMOQLARINI DDOS HUJUMLARIDAN HIMOYA QILUVCHI DASTURIY VOSITALARNING QIYOSIY TAHLILI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Ushbu maqolada DDOS hujumlaridan himoyalanishda keng foydalaniladigan hamda axborot xavfsizligiga javob bera oladigan vositalari keltirilgan. Shu bilan birga, ushbu dasturiy vositalarning bir-biridan afzalliklari hamda qo‘shimcha imkoniyatlari to‘g‘risida ma’lumotlar keltirilgan.
Keywords: Axborot; ma’lumot; tizimlar; hujum; himoya; vosita; zaiflik; paketlar; antivirus; Cloudflare; HTTP va HTTPS; DDoS; SYN; ICMP; UDP; firewall