SURUNKALI KASALLIKLARNI MASOFADAN MONITORING QILUVCHI DASTURIY ILOVALARGA TA’SIR QILUVCHI OMILLAR (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Smartfon dasturiy ilovalar an’anaviy sog‘liqni saqlash tizimini o‘zgartirdi, bu esa har qanday joyda va istalgan vaqtda uzluksiz, keng tarqalgan sog‘liqni saqlashni amalga oshirish imkonini beradi. Surunkali kasallik ilovalari ko‘payib bormoqda, chunki ko‘plab tibbiyot xodimlari, bemorlar va shifokorlar o‘zlarining keng qamrovli va xilma-xil amaliyotlarida smartfonlarga ega bolmoqdalar. Ushbu maqolada, shuningdek, smartfonga asoslangan sog‘liqni saqlash ilovalarining paydo bo‘lgan sohasidagi hozirgi yuqori va ochiq muammolar haqida so‘z boradi. Smartfon dasturiy ilovalarining eng katta qo‘rquvi va texnik to‘siqlaridan biri bu shaxsiy ma’lumotlarning xavfsizligi va maxfiyligi. Surunkali kasalliklar uchun ilovalarning yaroqliligini tekshirish va baholash boshqa veb-ilovalar kabi aniqlik darajasiga erishmagan. Ushbu tadqiqot surunkali kasalliklar uchun smartfon dasturiy ilovalari muammolarini o‘rganish va bunday ilovalardan foydalanish qulayligiga ta’sir etuvchi omillarni aniqlash maqsadida o‘tkazilmoqda.
Keywords: surunkali kasalliklar; smartfon dasturiy ilova; sog‘liqni saqlash