TARMOQ ELEKTRON RESURSLARIGA DDOS HUJUMLARI TAHLILI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Ushbu maqola tarmoqqa ulangan elektron resurslarga DDoS hujumlari va ularni aniqlash va oldini olishda mashinali o‘qitishdan foydalanishning afzalliklari haqida umumiy ma’lumot beradi. Hujumlarning turlari, an’anaviy xavfsizlik usullari bilan bog‘liq muammolar va mashinali o‘qitishning roli ko‘rib chiqiladi. Algoritm tanlash, o‘qitish ma’lumotlari va noto‘g‘ri ijobiy boshqaruv muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari va xulosalari taqdim etiladi. Maqola axborot xavfsizligi sohasidagi mutaxassislar uchun foydalidir.
Keywords: DDoS; tarmoq elektron resurslari; botnet; mashinali o‘qitish; axborot xavfsizligi