SUN‘IY INTELLEKT ETIKASI: IJTIMOIY SOHADAGI MUAMMOLAR VA TASHABBUSLAR (Sun’iy Intellekt Nazariyasi va Amaliyoti: Tajribalar, Muammolar va Istiqbollari, 2024)
Sun'iy intellektga (AI) asoslangan texnologiyalar sezilarli natijalarga erishdi, ular orasida yuzni aniqlash, o'z - o'zini boshqaradigan avtomobillar, sug'urta va birja aktivlarini boshqarish, mulk, xodimlarni qidirish va tanlash. Sun'iy intellekt iqtisodiy o'sish, ijtimoiy rivojlanish, odamlarning farovonligi va xavfsizligini oshirish uchun katta foyda keltiradi. Albatta, sun'iy intellekt va robototexnika bugungi kunda butun dunyo bo'ylab eng ko'p muhokama qilinadigan masalalar va texnologiya tendentsiyalaridan biridir.